2021 Sezonunda Denemeniz Gereken En Pratik 5 Farklı Şal Bağlama Stili – VİDEOLU

0

Yeni sezonda mutlaka denemeniz gereken en pratik 5 farklı şal bağlama stilini paylaşıyoruz. Şal bağlamakta güçlük çekiyorsanız bu ipuçları tam sizlik.

Tesettürün en sevilen simgesi şal, kumaş ve model çeşitliliği gibi bağlama stilleriyle de önem taşıyor. En pratik şal bağlama yöntemleri ile şalınızı her kombinde kolayca bağlayabilir, istediğiniz özenli görünüme kavuşabilirsiniz.

Şal son dönemlerin en sevilen başörtüsü seçeneği diyebiliriz. Eşarba alternatif görülen şallar, şimdilerde çok yaygın kullanılıyor. Özellikle gençler eşarp yerine şalı tercih ediyor. Bu nedenle şal bağlama stilleri ya da şal nasıl bağlanır soruları öne çıkıyor.


 

Şal bağlamak kimisi için eziyetken kimisi içinse son derece pratik. Şalın şık görüntüsü zorluğunun önüne geçiyor. Şal bağlama stili bu yüzden uzunca bir süre daha popülaritesini koruyacağa benziyor.

2021 pratik şal bağlama stili ile ilgili yaptığımız araştırmalar neticesinde sizlere birkaç kolay şal bağlama yöntemi bulduk. Şalınızı alıp tek tek deneyebilirsiniz.

Topuzsuz kolay şal bağlama yöntemi

Topuzlu şal bağlama stili genele hitap eden bir bağlama stili olsa da gösterişli topuzların muhafazakâr giyim kurallarına aykırı olduğu aşikâr bir gerçek. Ancak birçok kadın, şal bağlarken saçlarını topuz yapmak zorunda kalıyor.

Topuz hem rahatlık sağlıyor hem de şalın sabit kalmasına yardımcı oluyor. 2021 pratik şal bağlama stili örneklerimiz arasında topuzsuz kolay şal bağlama yöntemi var.

Saçlarınızı enseden, hafif yukarıdan toplayabilir ya da örgü yapıp sarmalayabilirsiniz. Şalınızı ikiye katlayın, başınıza yerleştirin ama bir ucu daha uzun olsun, uzun bölümü boynunuzdan arkaya doğru atın ve işte hazırsınız! Daha sıkı ve sabit olsun isterseniz çene altından bir şal iğnesi kullanabilirsiniz. Bu model hem basit hem de alışagelmiş modellerden farklı. Kullananlar memnun.

Medine şalı ile salaş ama özenli şal bağlama stili

Medine ipeği şal modelleri mutlaka sizin de şal askınızda bir tane de olsa vardır. Yumuşacık, akışkan yapısı, kolay şekillenen dokusu ve kalitesiyle Medine şalını bağlamak çok kolay.

Medine şalı ile bağlaması kolay, şekillendirmesi farklı birçok model yapabilirsiniz. 2021 pratik şal bağlama stili kapsamında ele aldığımız model şöyle: Medine şalını başınıza yerleştirdikten sonra çene altından iğneyle sabitleyin.

Şalın her iki ucu eşi şekilde omuzlarınızdan sarksın. Kalan şal uçlarını ya ikisini birden çapraz şekilde omuzlarınızdan atın ya da omzunuza ve önünüze yayarak salaş bir hava oluşturun. Kolay şal bağlama yöntemleri arasında yer alan bu model, özellikle tunik & pantolon kombinleri ile çok iyi duruyor.

Pileli pratik şal bağlama modeli

2021 pratik şal bağlama stili örneklerimizden bir diğeri pileli şal bağlama yöntemi. Oldukça kolay ve diğer modellerden biraz daha farklı olan bu yöntemde bone kullanıyoruz. Önce saçlarınızı ensenizde ya da hafif yukarıda bir topuz yapın.

Akabinde bonenizi sıkıca takın. Şalınızı hiç katlamadan tek kat şeklinde başınıza iki ucu eşit olacak şekilde ortalayarak yerleştirin. Çene altından iğneleyin. Sonra şalın arka kısmında kalan geniş bölümü iki elinizde tutarak başınızın üst kısmında pile yapın. Tek ya da çift pile yapabilirsiniz.

Pile yaparken iğneye ihtiyacınız yok ama ilk kez yaparken belki iğne kullanmak isteyebilirsiniz. Pile yaptıktan sonra şalınızın iki uç kısmını boynunuzdan dolayarak ensede düğüm şeklinde kullanabilir, ensede bir kez çevirip yaka kısmında sabitleyebilir ya da salaş bir şekilde omzunuza yayabilirsiniz. Seçim sizin!

Genç işi kolay şal bağlama yöntemi

Liseli, üniversiteli ve çalışan genç kadınların en çok tercih ettiği kolay şal bağlama yöntemi şık duruşuyla ve sadeliğiyle dikkat çekiyor.

Önce saçınızı bir güzel toplayın ama yüksekte, gösterişli bir topuz yapmayın sakın. Mümkünse saçınız bombe ya da çıkıntı şeklinde kendini göstermesin. Sonra bone takın. Ardından şalınızı alın, eşit olmasa da ikiye katlayın. Başınıza yerleştirin. Üst kısmını hafif üçgen ya da oval hale getirebilirsiniz.

Şalınızın sağ ve sol bölümünü, başınızın yan kısmına gelecek olan yerlerini hafif pile yapın. Sağ ve sol uçlarını ise çapraz şekilde boynunuzdan atın ve arkada düğüm yapın.

Bu modeli iğne kullanmadan dahi kolayca yapabilirsiniz. Gömlek ya da gömlek gibi yakalı kıyafetlerde çok şık duruyor. 2021 pratik şal bağlama stili favoriniz olabilir. Çünkü pratik, özgün, modern ve şık bir yöntem.

Fular görünümlü şal bağlama stili

2021 şal bağlama stili önerimizin son bölümünde fular görünümlü şal bağlama yönteminden bahsedeceğiz. Aslında bu yöntemi biliyorsunuz sadece küçük bir detayla farklılaşan bir model diyebiliriz.

Bone üstüne şal takıp, çene altından iğneleyin. Şalın iki ucu eşit olsun. Şalın uçlarını bir defa boynunuzdan dolayın ve sağ ya da sol omzunuzdan birine yakın olacak şekilde bağlayın.

Şalınızın uç kısımları bu şekilde fuar görüntüsü oluşturacaktır. Bu modeli gömleklerle dahi çok rahat kullanabilirsiniz.

Kolay şal bağlama yöntemleri için kendiniz de denemeler yapabilirsiniz. Şalınızın omzunuzdan sarkan bölümünü farklı şekillere sokarak hoşunuza gidecek görüntüler elde edebilirsiniz. En yeni şal bağlama stilleri, şal modelleri ve tesettür giyim kombinleri için bizi takip etmeye devam edin, yeniliklerden haberdar olun.

WhatsApp'a Numarımızı Ekleyip "Merhaba" yazın, İndirimleri Kaçırmayın ! 0545 590 26 88
Hemen Tıkla
WhatsApp Sipariş