Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz 5 Farklı Şal Bağlaması Modeli
Şal bağlama stilleri arasında şık, modern ve pratik modeller yer alıyor. Evde yapabileceğiniz kolay şal bağlama modelleri günlük kombinlerde sizi çok şık gösterecek. İşte detaylar.
Kolay şal bağlama modelleri her tesettürlü kadının ilgi odağında yer alıyor. Özellikle gençler ve yeni kapananlar nasıl şal bağlanacağı konusunda henüz acemi. Bu yüzden şal bağlama videoları ile pratik stiller öğreniyorlar.
Bizim de yakın takipte olduğumuz şal yapımı, her yıl çeşitli incelemelerle sizlerle buluşuyor. Bugün yine konumuz şallar!
Dışarı çıkarken ya da ev gezmesine giderken kolaylıkla yapabileceğiniz 5 farklı şal bağlama modelini sizler için bir araya getirdik.
Şal yapımı ile ilgili tüyolar veren modeller, emin olun denediğinizde elinizin hemen alışmasını sağlayacak, kolayca yapabileceksiniz. O zaman gelin birlikte pratik şal bağlama stillerini inceleyelim.
Kat kat şal yapımı hızlı ve zarif
Zarif görünüme sahip olan katlı şal bağlama stili, günlük kombinlerde de özel davetlerde de şık duruyor. Kat kat şal yapımının ne kadar pratik olduğunu görebilirsiniz.
Önce şalınızı tam ortadan başınızın üstüne yerleştirin, çenenizin altında sabitleyin. Sonra sol tarafta kalan şal ucunu çenenizin altından sağ tarafa, başınızın üstüne geçirin ve başınızın sol tarafında iğneyle sabitleyin. Aynı işlemi şalın boşta kalan diğer ucu için de yapın.
Kolay şal bağlama modelleri gördüğünüz gibi birkaç hareketle ve iki iğneyle tamamlanabiliyor. Bu model üç harekette tamamlanıyor ve sonucu gerçekten çok şık duruyor.
Gençler modern şal bağlama modeli arıyor hep, bu stil son derece modern, şık ve rahat. Mutlaka deneyin.
Boynu açık şal modelleri
Rahat ve kolay şal bağlama modelleri arasında boynu açık şal stilleri mutlaka yer alıyor. Bone stili de dediğimiz bu model, boyun bölümünü tamamen açıkta bırakıyor.
Genellikle boğazlı kazak, boğazlı gömlek giyildiğinde tercih edilen bone tarzı şal yapımı, gelin türbanlarında da çok sık karşımıza çıkıyor. Peki, evde boynunuz açık bırakarak şık bir şal nasıl yapabilirsiniz? Önce saçlarınızı sabitlemek için bone takın, ensenizde sabitleyin.
Akabinde ise şalınızı omuz şalı gibi omuzlarınıza atın. Sonra boyun – yaka kısmına gelen üst bölümünü ince şekilde katlayın. Ardından sol tarafta kalan şalı yine sol taraftan yani başınızın üstünden atın. Aynı işlemi sağ taraf için de gerçekleştirin.
Önde hafif üçgen – katlı bir görüntü oluşacaktır. Arkada kalan uçları çapraz geçirerek öne getirin. Sol tarafta kalanı kafanızın üstünde atın ve enseden içeriye doğru atın.
Sağ tarafta kalan bölümü de katlayarak üstten geçirin ve enseden içeriye koyun. İşlem tamam! Açıkta kalan şal olursa katların arasına sıkıştırın.
İğnesiz kolay ve rahat şal stili
Pamuklu şallar nasıl bağlanır sorusuna da yanıt olacak bu bağlama stili çok kolay ve rahat hissettiriyor. Kolay şal bağlama modelleri yumuşak şallarla da mümkün.
Üstelik iğnesiz bir şekilde. Pamuklu şalınızı hafif katlayın ve tam ortadan başınızın üstüne iki tarafı eşit sarkacak şekilde yerleştirin.
Sağdan soldan çenenizin altından iç kısma doğru bir kat katlayın ve bu katları bozmadan şal uçlarınızı çapraz geçirip ense kısmında bağlayın. İğne kullanmadan yapılan bu model gün boyu bozulmaz, şık durur.
Endonezya stili şal bağlama
Şalın üst kısmını ince şekilde kıvırın. Kıvrık taraf dışta – üstte kalacak şekilde şalı tam ortadan başınıza yerleştirin, sağ tarafın biraz daha uzun kalmasını sağlayın.
Sonra şalın sağ kısmını boynunuzun arkasından geçirerek öne getirin. Ama öne getirdiğiniz kısmı şalın iç kısmından geçirin, yani kulağınızla-boynunuzla temas ederek içinden geçirin. Sol tarafı ise biraz genişletin, tamamdır.
Endonezya stili kolay şal bağlama modelleri biraz daha salaş kalıyor. Dilerseniz bu bağlama modelinde sol tarafı genişletmek yerine öylece önde bırakabilirsiniz. İğnesiz şal yapımı olduğu için hem çok rahat hem de modern duruyor.
Pratik şal yapımı için iğneli ve iğnesiz birçok model deneyebilirsiniz. Günlük tesettür kombininizi destekleyecek rahatlıkta şal stilleri için ise bizi takip etmeye devam edin.